Meny

Bestill

Fri frakt

VELKOMMEN TIL DEN LILLE BRUSFABRIKKEN

Roma Mineralvannfabrikk er en prisbelønt liten familieeid brusfabrikk i Lillestrøm. I snart 100 år og i fire generasjoner har vi laget brus, saft og andre tradisjonsrike leskedrikker etter egne oppskrifter. 

Hjertet i Den Lille Brusfabrikken ligger i de norske merkevarene. Da fabrikken ble etablert i Lillestrøm i 1920 var Ingefærøl et av de første produktene som ble satt i produksjon - en ekte luksusbrus med sus fra de gode gamle dager.

Asina ble lansert i 1948 som en felles appelsinbrus for de små brusfabrikkene i Mineralvannfabrikkenes Landsforening. Gjennom snart 70 år har Asina blitt produsert på over 90 små fabrikker over hele landet. Den gode appelsinbrusen er blitt selve symbolet på den lille norske brusfabrikkens utfordrerrolle overfor de store internasjonale bryggeriene.

Flux Soda har, i likhet med Asina også levd sitt liv som et samarbeidsprosjekt mellom de små norske brusfabrikkene. En fantastisk fruktbrus med smak av vanilje, og original oppskrift fra 1965. Helt ulik noe annet du har smakt: Den er verdens beste brus!

Godt design og høy kvalitet

I et utfordrende marked satset Roma tungt i 2014 og investerte i ny produksjonslinje. Den 94. juleproduksjonen ble satt i gang på nye gjenvinnbare flasker, og fabrikken var klar for en ny tid. Godt design, god kvalitet og gode tradisjoner skaper i dag verdens beste brus fra Den Lille Brusfabrikken i Lillestrøm.

Utmerkelser og priser

Beste pakningsdesign, Retailprisen (2015)
- for Romas Julebrus: Et norsk juleeventyr

Best i test, VG (2014)
- for Romas Røde Julebrus

Stayerprisen, Bedriftsforbundet (2012)

Under Bedriftsforbundets 20 års jubileum ble Roma Mineralvannfabrikk tildelt Stayer-prisen av daværende næringsminister Trond Giske. Prisen ble overrakt med følgende ord:

«Stayer-prisen 2012 tildeles en bedrift som med sitt engasjement, sin kreativitet, stå-på-vilje og stayerevne, gjør det bra i et tøft marked med mektige konkurrenter. En liten familiebedrift med hjerte for faget sitt.»