BÆREKRAFT

På Den lille brusfabrikken bryr vi oss om miljøet og om å sørge for at valgene vi tar i dag legger til rette for en bærekraftig industri.

MILJØ

GRØNT PUNKT

Roma er med i Grønt Punkt Norge. 

Vi tar miljøansvar ved å delta i en returordning for brukt emballasje. Til sammen sørger medlemsbedriftene i Grønt Punkt Norge for at Norges CO2-utslipp reduseres med 350 000 tonn hvert år!

Du kan gjøre ditt ved å levere brukt emballasje til gjenvinning!

Tenk miljø - kildesorter emballasjen!

PANTESYSTEMET

Vi nordmenn er verdensmestere i å pante. Det er en tittel vi kan være stolte av. For panteordningen er en dugnad der alle deltar. Sammen samler vi inn og gjenvinner 95 prosent av alle bokser og flasker som er med i panteordningen. Med et mål om å nå hundre prosent innsamling, med imponerende én milliard innsamlede flasker og bokser i fjor, troner Infinitum øverst som verdens mest effektive pantesystem.

 

​Roma melder inn alle sine produkter i pantesystemet. Vi betaler inn pant til Infinitum og merker flaskene med pantemerke. Alle produktene fra Den lille brusfabrikken blir med det en del av et effektivt, fremtidsrettet og miljøvennlig gjenvinningssystem.

VISSTE DU AT

  • I 2016 samlet Infinitum inn totalt 1.012.190.533 flasker og bokser.

  • Infinitum får godkjent innsamlingsgrad på 95%

  • Det finnes omtrent 3.700 panteautomater i Norge, og det er hele 12.000 innleveringssteder for pant.

  • Panteautomatene aksepterer i tillegg nærmere 3.000 utenlandske bokser og flasker. Dette betyr at boksene og flaskene tas imot og gjenvinnes, men at det ikke utbetales pant for dem.

Du kan lese mer om pantesystemet på www.infinitum.no

Bli med i reisen bak panteautomaten: